Terugverdientijd zonnepanelen

Er hangt een prijskaartje aan een zonnepaneel maar ze bieden dan ook vele voordelen. Daarnaast verdienen ze zichzelf snel terug. Wilt u meer informatie over de terugverdientijd van zonnepanelen? Dan bent u hier aan het juiste adres, in dit artikel leest u alle informatie met betrekking tot de terugverdientijd van zonnepanelen.

Gemiddelde prijzen zonnepanelen

De exacte prijs die betaald moet worden voor uw zonnepaneel systeem is voornamelijk afhankelijk van uw gezinssamenstelling. Hoe meer personen in een gezin hoe meer energie er verbruikt wordt. Gemiddeld is de terugverdientijd 8 tot 10 jaar. De investering in zonnepanelen wordt logischerwijs hoger naarmate u meer capaciteit nodig heeft. Maar doordat u meer energie gaat besparen is uw jaarlijkse besparing ook meer, dus de terugverdientijd van zonnepanelen gelijk. Hieronder ziet u een overzicht wat de gemiddelde prijzen zijn per gezinssamenstelling. Natuurlijk ziet u ook de jaarlijkse besparing.

Aantal personen
huishouden
Gem. Elekt. verbruik per jaar in kWhWp dat nodig is om het verbruik te dekken ( kWh / 0,85)Aantal panelen ( 260 Wp per paneel) Gemiddelde prijs (inclusief omvormer - installatie - btw)Gemiddelde besparing per jaar
12.5003.00012€ 6.100€ 625
2
3.0003.50014€ 7.400€ 750
33.5004.10016€ 8.800€ 875
44.0004.70018€ 9.500€ 1.000
54.5005.30021€ 10.900€ 1.125
65.0005.90023€ 11.800€ 1.250

Een snelle blik op de bovenstaande tabel laat zien dat u uw zonnepanelen in ongeveer 10 jaar heeft terugverdiend. Stel dat uw huishouden uit 2 personen bestaat. Dan is uw jaarlijkse elektriciteitsverbruik zo’n 3.000 kWh. Een gemiddelde prijs voor zonnepanelen die 3.000 kWh dekken is € 7.400. Deze investering is eenmalig, nadat u heeft geïnvesteerd in zonnepanelen bespaart u al snel € 750 per jaar. Een simpel rekensommetje laat zien dat u binnen 10 jaar uw zonnepanelen heeft terugverdiend. De zonnepanelen hebben een levensduur van minstens 25 jaar, wat voor u betekent nadat uw zonnepanelen zichzelf hebben terugverdient (na 10 jaar), u nog minstens 15 jaar op uw energierekening gaat besparen.

Op het moment dat we 15 (jaar) gaan vermenigvuldigen met € 750 (uw jaarlijkse besparing) is te zien dat uw totale besparing uitkomt op € 11.250. Dat is toch een mooie auto die te kopen is dankzij de investering in zonnepanelen.

Terugverdientijd zonnepanelen

Bespaar op uw investering, kies de juiste specialist

Wilt u uw terugverdientijd van zonnepanelen verkorten? Kies dan voor de voordeligste specialist. Door de juiste specialist te kiezen bespaart u maximaal 40% op uw zonnepanelen. U vraagt zich af hoe u dit moet doen? Dat is vrij simpel, vergelijk offertes van verschillende aanbieders met elkaar. Door het vergelijken van offertes komt u erachter dat de prijzen van de verschillende specialisten flink uiteenlopen, zelfs tot 40%. Maar heeft u geen zin en tijd om elke specialist afzonderlijk te benaderen voor een offerte? Dan bieden wij de oplossing voor u. Vraag hier gratis en vrijblijvend niet één, maar tot wel 6 offertes aan van verschillende specialisten in uw regio. Het aanvragen van offertes neemt slechts 2 minuten van uw tijd in beslag. Na het invullen van de benodigde gegevens worden uw wensen en informatie opgestuurd naar maximaal 6 specialisten. Binnen 2 werkdagen zullen de specialisten een offerte voor uw situatie opsturen waarna het kiezen van de voordeligste aanbieder een eenvoudig klusje wordt. Vraag nu offertes aan en begin dit jaar nog met het besparen van energie door middel van uw gloednieuwe zonnepanelen.

Terugverdientijd zonnepanelen

Als u op deze website terecht bent gekomen is de kans groot dat u zich momenteel oriënteert in de wondere wereld van zonnepanelen. Wat zijn de prijzen, wat is de levensduur van een zonnepaneel en verdien ik de zonnepanelen überhaupt wel terug? Dit zijn wellicht vragen die bij u naar boven komen tijdens het oriënteren naar zonnepanelen. In dit artikel geven wij u antwoord op al deze vragen. Om verder te gaan over de terugverdientijd van zonnepanelen, verdient u uw zonnepanelen daadwerkelijk terug? U verdient u zonnepanelen zeker terug, de gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen is 8 tot 10 jaar. Welke factoren hebben invloed op de terugverdientijd van uw zonnepanelen?

  • bedrag van de investering
  • het rendement van de zonnepanelen
  • de actuele stroomprijs

Het is een logische gedachte dat hoe lager de kosten voor de investering zijn, hoe sneller u uw investering terugverdient. Natuurlijk is de investering hoger naarmate u meer zonnepanelen neemt, echter is de besparing dan ook hoger. Voor u is het belangrijk om hetzelfde aantal zonnepanelen voor de voordeligste prijs te krijgen.

Zorg ervoor dat u het maximale rendement uit uw zonnepanelen haalt, dit doet u onder andere door de zonnepanelen op de juiste manier te plaatsen. Door de panelen richting het zuiden te plaatsen, met een ideale hellingshoek van 35 graden heeft u de ideale plaatsing. Maar ook het reinigen van zonnepanelen heeft invloed op het rendement. Door de zonnepanelen te reinigen haalt u 3 tot 5% meer rendement. Hoe hoger het rendement, hoe sneller u uw zonnepanelen terugverdient.

U bespaart met zonnepanelen op uw energierekening, deze rekening is afhankelijk van uw elektriciteitsverbruik en de actuele stroomprijs. Door uw elektriciteitsverbruik te vermenigvuldigen met de stroomprijs weet u wat uw jaarlijkse besparing is. De verwachting is dat de stroomprijs de komende jaren gaat stijgen, dit zorgt voor een hogere besparen en verkort de terugverdientijd van uw zonnepanelen.

Terugverdientijd zonnepanelen dak

Hoe hoger uw rendement, hoe korter uw terugverdientijd van zonnepanelen

Het rendement van het zonnepanelen is ook van invloed op uw besparing. Hoe hoger uw rendement des te hoger uw jaarlijkse besparing. Dit heeft natuurlijk een positief effect op de terugverdientijd van zonnepanelen. In de tabel bovenaan de pagina is uitgegaan van een in België gemiddeld rendement van 85%. In België zijn minder zonuren dan in de Costa Brava, dit heeft bij zonnepanelen invloed op het rendement. Maar niet alleen het aantal zonuren is van invloed op het rendement en dus de terugverdientijd van zonnepanelen. Het is al eerder aangegeven in dit artikel, het plaatsen van zonnepanelen is belangrijk om het maximale rendement te behalen. Bekijk de pagina ‘zonnepanelen plaatsen’ om alle benodigde informatie over de plaatsing van zonnepanelen te lezen.

Bespaar 40% op de aanschaf van uw zonnepanelen

Door te investeren in zonnepanelen bent u goed bezig voor uw bankrekening en voor het milieu. Maak daarom dit jaar nog gebruik van groene energie die geproduceerd wordt door uw eigen zonnepanelen. Wilt u uw terugverdientijd van zonnepanelen verkorten? Kies dan niet voor de eerste specialist die u tegen het lijf loopt. De prijzen van de specialisten verschillen namelijk tot wel 40%. Vergelijk daarom offertes van meerdere specialisten zodat u zeker weet dat u de juiste keuze heeft gemaakt. Wees geen dief van uw portemonnee en vraag hier gratis en vrijblijvend maximaal 6 offertes aan van verschillende specialisten in uw regio. Door het vergelijken van offertes bespaart u tot wel 40% op uw zonnepanelen. Hoe wij aan dit percentage komen? Door de ervaring van de mensen die u voor zijn geweest, zij hebben aangegeven dat ze het prijsverschil tussen de specialisten op zagen lopen tot wel 40%. U heeft de offertes al binnen 2 werkdagen in huis waarna het vergelijken direct gaat beginnen. Ook u gaat bij het vergelijken ontdekken dat het prijsverschil oploopt tot wel duizenden euro’s.

Terugverdientijd zonnepanelen offerte