Subsidies zonnepanelen

Door te investeren in zonnepanelen bent u al van één ding gegarandeerd: uw bespaart veel energiekosten. Maar wilt u extra besparen op uw zonnepanelen? Door aanspraak te maken op een premie voor zonnepanelen bent u nog voordeliger uit. Ontdek in dit artikel welke premies voor zonnepanelen er zijn en of u ervoor in aanmerking komt.

Gemiddelde prijzen zonnepanelen

Voordat we u de benodigde informatie geven over de beschikbare premies voor zonnepanelen, gaan wij u eerst iets vertellen over de gemiddelde prijzen voor zonnepanelen. In vergelijking met 2011 is de prijs voor een zonnepaneel installatie momenteel bijna gehalveerd. Dit heeft ervoor gezorgd dat zonnepanelen voor een veel groter publiek interessant zijn geworden. In de tabel hieronder heeft u een overzicht van de gemiddelde prijzen voor zonnepanelen. De prijzen hangen onder andere af van het jaarlijkse elektriciteitsverbruik, wat weer afhankelijk is van de gezinsgrootte.

Aantal personen
huishouden
Gem. Elekt. verbruik per jaar in kWhWp dat nodig is om het verbruik te dekken ( kWh / 0,85)Aantal panelen ( 260 Wp per paneel) Gemiddelde prijs (inclusief omvormer - installatie - btw)Gemiddelde besparing per jaar
12.5003.00012€ 6.100€ 625
2
3.0003.50014€ 7.400€ 750
33.5004.10016€ 8.800€ 875
44.0004.70018€ 9.500€ 1.000
54.5005.30021€ 10.900€ 1.125
65.0005.90023€ 11.800€ 1.250

Stel u heeft een gezellig groot huishouden dat bestaat uit 5 personen. Naast het feit dat een groot gezin veel gezelligheid met zich meebrengt, brengt het vaak ook wat anders met zich mee; een hoge energierekening. Hierop gaat u besparen op het moment dat u investeert in zonnepanelen. Een gezin dat bestaat uit 5 personen zal zo’n 4.500 kWh per jaar aan energie verbruiken. De investering hiervoor is zonder aanspraak te hebben gedaan op een premie voor zonnepanelen € 10.900. Wat veel interessanter is voor u, is de jaarlijkse besparing van € 1.125. Door slim gebruik te maken van de zon is uw elektriciteitsrekening verleden tijd. Naast het feit dat u goed bezig bent voor uw persoonlijke bankrekening, bent u ook nog eens goed bezig voor het milieu. Hier heeft iedereen profijt van.

Premie zonnepanelen

Een persoonlijke prijs voor uw situatie

In de prijzentabel zijn de gemiddelde prijzen te vinden. Maar deze prijzen verschillen per situatie en per aanbieder, wilt u daarom een prijs krijgen voor uw persoonlijke situatie en van de voordeligste aanbieder? Vraag dan een offerte aan bij meerdere specialisten. Waarom zou u dat doen? Uit ervaring weten wij dat de prijzen per specialist verschillen tot wel 40%. Het is daarom belangrijk dat u de prijzen van meerdere specialisten met elkaar vergelijkt. Wij bieden u graag de mogelijkheid om met één enkele aanvraag meerdere offertes aan te vragen bij specialisten bij u in de buurt. Vraag nu hier gratis en vrijblijvend offertes aan van maximaal 6 specialisten in uw regio. Zo kiest u eenvoudig de voordeligste specialist uit. De offertes heeft u al binnen 2 werkdagen in huis. Door te kiezen voor de voordeligste specialist praat u dus over een besparing van enkele honderden euro’s op uw investering.

Premie zonnepanelen: de verbeteringspremie

Wilt u uw woning verbeteren door middel van zonnepanelen? Dan helpt de Vlaamse regering u daar graag een handje bij. Door een premie voor zonnepanelen te verschaffen worden bewoners extra gemotiveerd om te investeren in zonnepanelen. In de Europese Unie zijn een aantal afspraken gemaakt omtrent het milieu. De regering vindt het fijn als hun inwoners gaan investeren in duurzame energie, voor een extra ‘motivatie’ bieden ze een premie voor zonnepanelen aan. Dit gebeurt in de vorm van een verbeteringspremie. Aan deze premie voor zonnepanelen zijn wel enkele voorwaarden verbonden:

woning

  • de woning moet liggen in het Vlaamse Gewest
  • de woning moet bewoond worden als hoofdverblijfplaats (dus mag bijvoorbeeld niet dienen als vakantiewoning).
  • de woning moet minimaal 25 jaar oud zijn en ingeschreven staan bij de gemeente

facturen

  • voor de premie is er een vast premiebedrag bepaald
  • voor de premie mag de aanvraagdatum niet ouder zijn dan 1 jaar
  • Om de premie te ontvangen moet de factuur op de naam van de aanvrager staan

inkomen

  • het inkomen van de bewoner mag niet hoger zijn dan € 29.030.
  • het inkomen van de verhuurder (die minstens voor 9 jaar verhuurt aan een sociaal verhuurkantoor) mag niet meer zijn dan € 57.990.

Subsidie zonnepanelen

Voldoet u en uw woning aan deze eisen? Dan komt u in aanmerking voor de premie voor zonnepanelen. Deze premie voor zonnepanelen is om uw woning te verbeteren en heeft een vast premiebedrag. De premie voor zonnepanelen valt onder de categorie ‘elektrische installatie’ en hiervan is het premiebedrag € 750. U moet nog wel opletten dat de factuur die u voor gaat leggen minstens het dubbele moet zijn van de premie. Uw investering moet dus minimaal € 1.500 bedragen.

Groenestroomcertificaten

Voorheen was het zo dat er een premie voor zonnepanelen was in de vorm van groenestroomcertificaten. Dit waren certificaten die werden uitgegeven per 1.000 kWh opgewekte groene stroom. Hiermee bespaarde een huishouden van 3 personen zo’n € 80 euro per jaar. Maar deze premie voor zonnepanelen is afgeschaft voor installaties die kleiner zijn dan 10.000 kWh. Deze certificaten zijn dus alleen nog geldig voor bedrijven die veel stroom verbruiken. Vraagt u zich af of door de afschaffing hiervan de zonnepanelen niet meer interessant zijn? Dan stellen wij u gerust, de gemiddelde terugverdientijd is ook zonder de eerst genoemde premie voor zonnepanelen 8 tot 10 jaar. De zonnepanelen gaan gemiddeld 25 jaar mee, waardoor het investeren in zonnepanelen altijd interessant is.

Groepsaankoop zonnepanelen

Doordat er enkele onder ons geen premie voor zonnepanelen is weggelegd, is er mogelijk voor u nog een andere manier om voordelig uw zonnepanelen te kopen. Heeft u al eens aan een groepsaankoop voor zonnepanelen gedacht? Op het moment dat u besluit mee te doen met een groepsaankoop van zonnepanelen wordt nagenoeg alles voor u geregeld. Samen staan we sterk wordt wel eens gezegd, met een groepsaankoop voor zonnepanelen staat u vooral samen voordelig. Door de kwantumkorting die u ontvangt worden de zonnepanelen nog interessanter dan dat ze al zijn. Dit zijn tijdelijke acties, wilt u weten wanneer deze zijn? Neem dan contact op met uw provincie en- of gemeente voor meer informatie. Op internet zijn ook diverse instanties die regelmatig een groepsaankoop organiseren, soms hebben zij ook een groepsaankoop van zonnepanelen. Via internet kunt u eenvoudig lid worden van deze instanties.

Bespaar nog eens tot wel 40% extra op uw nieuwe zonnepanelen

Met een premie voor zonnepanelen bespaart u extra op uw investering. Maar naast het aanvragen van een verbeteringspremie heeft u nog een mogelijkheid om gegarandeerd flink te besparen op de investering. Het heeft te maken met een belangrijke factor die de prijs beïnvloed, namelijk de specialist die de zonnepanelen komt plaatsen. Iedere specialist hanteert zijn of haar eigen prijzen. Mensen die u voor zijn geweest zagen bij het vergelijken van offertes dat het prijsverschil tussen de specialisten oploopt tot wel 40%. Wilt u ook in zee gaan met beste en meest voordelige specialist? Vraag dan hier gratis en vrijblijvend offertes aan van maximaal 6 specialisten in uw buurt. Het kiezen van de beste specialist die de klus bij u gaat uitvoeren is op deze manier een eenvoudig klusje geworden. Zit de juiste specialist er voor u toch niet bij? Dan is dat geen probleem, onze dienst is namelijk geheel vrijblijvend en gratis.

Premie zonnepanelen dak