Goedkope zonnepanelen

Zonnepanelen vergt een investering, bent u daarom opzoek naar de meest goedkope zonnepanelen met een goed rendement? Dan bent u hier aan het juiste adres. Hier krijgt u informatie over (goedkope) zonnepanelen, en hoe u tot wel 40% gaat besparen op uw investering. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Zonnepanelen prijzen

Zonnepanelen worden natuurlijk niet gratis uitgedeeld, u moet eerst investeren in zonnepanelen bij een zonnepaneel specialist. Maar de investering in zonnepanelen is een investering die zichzelf binnen 8 tot 10 jaar terugverdiend. Voordat wij u gaan vertellen waar u op moet letten om aan goedkope zonnepanelen te komen, geven wij u eerst meer informatie en gemiddelde prijzen. De gemiddelde prijs van zonnepanelen zijn ten opzichte van 2011 met bijna 50% gedaald. Dit maakt de investering in zonnepanelen voor veel meer huishoudens interessant. Hieronder ziet u een tabel met daarin de gemiddelde kosten voor de investering, natuurlijk ziet u ook de jaarlijkse opbrengst.

Aantal personen
huishouden
Gem. Elekt. verbruik per jaar in kWhWp dat nodig is om het verbruik te dekken ( kWh / 0,85)Aantal panelen ( 260 Wp per paneel) Gemiddelde prijs (inclusief omvormer - installatie - btw)Gemiddelde besparing per jaar
12.5003.00012€ 6.100€ 625
2
3.0003.50014€ 7.400€ 750
33.5004.10016€ 8.800€ 875
44.0004.70018€ 9.500€ 1.000
54.5005.30021€ 10.900€ 1.125
65.0005.90023€ 11.800€ 1.250

Stel dat u alleen woont en u bent geïnteresseerd in zonnepanelen, dan begint uw oriëntatie bij het aantal benodigde zonnepanelen. Dit is afhankelijk van uw jaarlijkse elektriciteitsverbruik, gemiddeld is dat 2.500 kWh per jaar voor iemand die alleen woont. Om dit verbruik te dekken moeten uw zonnepanelen een capaciteit hebben van 3.000 Wp. Zonnepanelen hebben namelijk een capaciteit van 85%. Daarom moeten de zonnepanelen meer capaciteit hebben dan dat u daadwerkelijk verbruikt. De investeringskosten bedragen € 6.100, hierbij is de jaarlijkse besparing € 625. Met deze jaarlijkse besparing heeft u na een aantal jaar al genoeg geld bespaart om bijvoorbeeld een elektrische fiets aan te schaffen. Deze is op te laden met de stroom die u zelf opwekt. Buiten het feit dat u financieel goed bezig bent helpt u ook nog eens een handje mee aan het verbeteren van het milieu.

Goedkope zonnepanelen buiten

Vind goedkope zonnepanelen

U bent nu op de hoogte van de gemiddelde prijzen voor een nieuwe zonnepaneel installatie. Maar bent u benieuwd naar concrete prijzen voor uw situatie? Dit willen specialisten u graag vertellen. Het is belangrijk dat u deze specialisten wel met elkaar gaat vergelijken. Wilt u weten waarom? De prijzen van de verschillende specialisten verschillen namelijk tot wel 40%. Wij bieden u graag de mogelijkheid om maximaal 6 verschillende zonnepaneel specialisten met elkaar te vergelijken. Zo wordt het kiezen van goedkope zonnepanelen een eenvoudige klus. Vraag daarom hier gratis en vrijblijvend maximaal 6 offertes aan van specialisten in uw regio. U hoeft het formulier slechts éénmalig in te vullen en vervolgens ontvangt u binnen 2 werkdagen de offertes. Twijfel niet over het aanvragen van de offertes want het is helemaal gratis en vrijblijvend. Zo weet u zeker dat u investeert in goedkope zonnepanelen. Door het vergelijken van offertes zal ook u ontdekken dat de prijzen flink verschillen. Voorkom daarom een teleurstelling, leg de offertes naast elkaar en kies degene met uw goedkope zonnepanelen.

Verschillende types, verschillende prijzen

Er zijn verschillende type zonnepanelen op de markt, met elk zijn eigen prijs. De meest goedkope zonnepanelen zijn de amorf (dunne film) zonnepanelen, daarna volgen de polykristallijn zonnepanelen en als laatste zijn er de monokristallijn zonnepanelen. Maar u bent niet alleen opzoek naar goedkope zonnepanelen, nee u bent ook opzoek naar zonnepanelen van goede kwaliteit en welke passend zijn voor uw situatie.

Monokristallijn zonnepanelen

Deze zonnepanelen worden niet gezien als één van de meest goedkope zonnepanelen, maar wel als zonnepanelen met een hoog rendement. De monokristallijn zonnepanelen bieden zelfs het hoogste rendement. Dit komt door het productieproces, de kristallen worden nog allemaal in dezelfde richting gelegd. Hierdoor is het uiterlijk egaal, en zwart van kleur. De monokristallijn zijn niet de goedkoopste zonnepanelen maar de prijzen schieten er ook niet bovenuit. Ze zijn slechts enkele tientjes per paneel duurder dan de polykristallijn zonnepanelen. Maar de monokristallijn zonnepanelen leveren wel het hoogste rendement, 4% meer dan de polykristallijn zonnepanelen.

Goedkope zonnepanelen dak

Polykristallijn zonnepanelen

Deze ziet u over het algemeen het meest op de daken. Dit zijn de zonnepanelen waar bijna iedereen aan denkt wanneer er over de term zonnepanelen gesproken wordt. Ze hebben het typische blauwe uiterlijk met een schervenachtig patroon. Het productieproces wijkt iets af waardoor het rendement zo’n 4% lager ligt dan bij de monokristallijn zonnepanelen. In de praktijk blijkt dat beide type zonnepanelen goede opties zijn.

Amorf (dunne film) zonnepanelen

De amorf (dunne film) zonnepanelen zijn de goedkoopste zonnepanelen. Dit komt doordat ze op dit moment nog het laagste rendement per oppervlakte bieden. De amorf zonnepanelen zijn volop in ontwikkeling en wie weet dat ze in de toekomst een grotere rol gaan spelen. Vergelijk zonnepanelen goed voordat u een beslissing maakt. Het is een investering waar u goed over na moet denken, u heeft de zonnepanelen minstens 25 jaar. Ga dus niet over één nacht ijs. Om de beste zonnepanelen te vinden voor uw situatie doet u er goed aan om een specialist te benaderen.

Zorg dat goedkoop geen duurkoop wordt

U bent opzoek naar goedkope zonnepanelen, maar de zonnepanelen moeten wel van kwaliteit zijn. Controleer of zonnepanelen verschillende keurmerken (TÜV-keurmerk, IEC-certificaat, ISO-kwaliteit, CE-keurmerk en RoHS-certificaat) hebben, en ga de garantiebepaling na. Dit zijn factoren die de prijs beïnvloeden maar zeer belangrijk zijn voor u. Ga opzoek naar de beste zonnepanelen voor de goedkoopste prijs. Wanneer u de zonnepanelen zo voordelig mogelijk heeft gekocht dan is de terugverdientijd al snel rond de 8 tot 10 jaar. Wij horen u denken; hoeveel bespaar ik dan in deze 2 jaar? U bespaart met zonnepanelen jaarlijks zomaar tot duizend euro. Niet alleen zonnepanelen houden van de zon, u waarschijnlijk ook. Met het bespaarde geld is het mogelijk om lekker op een strandvakantie naar de zon te gaan.

Vraag meerdere offertes aan en kies de voordeligste

Het moet een goed gevoel geven om een positieve bijdrage te leveren aan het milieu en aan uw bankrekening door één investering. Bij het plaatsen van zonnepanelen komt heel wat kijken, het is daarom niet weggelegd voor een normale doe-het-zelver. Daarom adviseren wij om uw zonnepanelen te laten plaatsen door een specialist. Maar u wilt natuurlijk goedkope zonnepanelen kopen en hier niet de hoofdprijs voor betalen. Vindt de voordeligste specialist simpelweg door het vergelijken van offertes. De prijzen verschillen sterk tussen de specialisten, namelijk tot wel 40%. Vraag daarom hier gratis en vrijblijvend maximaal 6 offertes aan van specialisten in uw regio. U heeft de offertes al binnen 2 werkdagen binnen, waarna het vergelijken gaat beginnen. Zo ziet u eenvoudig welke specialist u de scherpste prijs biedt. Doe een offerteaanvraag en bespaar dit jaar nog op uw energierekening.

Goedkope zonnepanelen offerte