Reinigen zonnepanelen

Het reinigen van zonnepanelen is belangrijk voor het rendement, en daarom ook voor uw besparing. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij het reinigen van uw zonnepanelen? Dan bent u hier aan het juiste adres, hier ontdekt u alle informatie wat betreft het reinigen van zonnepanelen.

Kosten onderhoud zonnepanelen

Gelukkig hebben zonnepanelen weinig onderhoud nodig. Het reinigen van zonnepanelen is niet iets dat u maandelijks hoeft te doen en daarnaast zitten er geen bewegende onderdelen in uw zonnepanelen, wat de levensduur ten goede komt. Er hoeft dus geen monteur aan te pas te komen voor een eventuele servicebeurt. Het is wel aan te raden om uw zonnepanelen af en toe te reinigen, zo zorgt u ervoor dat u het maximale rendement behoudt. Maar hoe vaak moet u de zonnepanelen reinigen? Wij raden aan om de zonnepanelen zo’n 3 keer per jaar te controleren op vuil. Op het moment dat u deze controle uitvoert is het aan te raden om direct uw zonnepanelen te controleren op schade. Eventuele schade beïnvloed het rendement, waardoor het beter is om dit te laten repareren. Wilt u niet zelf het dak op gaan? Laat de controle dan uitvoeren door een specialist, zij reinigen uw zonnepanelen voor zo’n € 100 tot € 150.

ReinigenKosten per keer inclusief btw
Zonnepanelen laten reinigen door een specialist€ 100 - € 150

Reinigen zonnepanelen

Bespaar door het kiezen van de juiste specialist

Zoals in bovenstaande alinea is aangegeven, kost het reinigen van zonnepanelen € 100 tot € 150 per keer. Wilt u uw zonnepanelen laten reinigen voor een zo goedkoop mogelijke prijs? Vraag dan offertes aan van verschillende specialisten. Door het vergelijken van offertes ziet u eenvoudig welke specialist u het voordeligste aanbod doet voor het reinigen van zonnepanelen. Vraag daarom gratis offertes aan van tot wel 6 specialisten in uw regio. Door het vergelijken van offertes bespaart u tot wel 40% op de klus. U krijgt de offertes binnen 2 werkdagen in uw mailbox waarna het vergelijken gaat beginnen. Doe een offerteaanvraag en bespaar op uw onderhoudskosten. Zit het juiste aanbod er voor u toch niet bij? Geen probleem, deze offerteaanvraag is geheel gratis en vrijblijvend. Maar waarom moet u een specialist inschakelen voor het reinigen van uw zonnepanelen? Bedenkt u zich eens dat u boven op uw dak staat te worstelen met een bezem, zonder houvast. Een specialist heeft dit al talloze keren gedaan en weet exact welke veiligheidsmaatregelen er genomen moeten worden. Daarom raden wij aan om het reinigen van uw zonnepanelen over te laten aan een specialist.

Reinigen van zonnepanelen, noodzakelijk of niet?

Het reinigen van zonnepanelen is niet noodzakelijk maar wel aan te raden. Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig. Dit komt doordat eventueel vuil wat op uw zonnepanelen komt vaak weg wordt gespoeld door de regen of weg geblazen wordt door de wind. Zonnepanelen hebben een vuilafstotende laag wat er voor zorgt dat het meeste vuil er zonder uw hulp af wordt gespoeld. Maar grondig reinigen van zonnepanelen doet de natuur niet voor u. Daarom raden wij u aan om ongeveer 3 keer per jaar uw zonnepanelen te controleren op vuil. Door het reinigen van zonnepanelen over te slaan blijft dit vuil liggen. Zo wordt het rendement beïnvloed met ongeveer 2 tot 3 procent per jaar. Ook is het belangrijk om uw zonnepanelen te (laten) controleren op eventuele beschadigingen. Zo wordt er niet alleen gezorgd voor een hoger rendement maar ook voor een langere levensduur. En u wilt natuurlijk wel dat uw investering zo lang mogelijk mee gaat om zoveel mogelijk te besparen.

Zonnepanelen reinigen

Het reinigen van zonnepanelen, wanneer moet u dit doen?

De beste tijd voor het reinigen van zonnepanelen is aan het begin van de lente. Wij zijn zelf altijd blij als de eerste zonnestralen in de lente tevoorschijn komen, deze zonnestralen vinden uw zonnepanelen ook fijn. De lente en de zomer zijn de periodes met de meeste zonuren. Daarom moeten de zonnepanelen er voor deze tijd goed en schoon bij liggen. Controleer en reinig uw zonnepanelen daarom altijd op tijd, zo behaalt u het maximale rendement. Door het reinigen van zonnepanelen presteren uw zonnepanelen weer optimaal.

Het reinigen van zonnepanelen is ook zelf te doen

Bent u erachter gekomen dat er vuil op uw zonnepanelen zit? Gelukkig is er de mogelijkheid om het reinigen van zonnepanelen zelf te doen. Houdt hiervoor wel rekening met bepaalde aandachtspunten. U wilt natuurlijk niet dat u met uw goede bedoelingen uw zonnepanelen beschadigd. Het reinigen van zonnepanelen moet u absoluut niet doen met normale zeep of een allesreiniger. Met deze middelen tast u de vuilafstotende laag van uw zonnepanelen aan. Gebruik daarom voor het reinigen van zonnepanelen alleen zeep die hier speciaal voor is gemaakt. Het is natuurlijk ook mogelijk om uw zonnepanelen te reinigen met enkel lauw water en een zachte borstel of spons. Let er wel op dat u geen schuurspons gebruikt, dan is het mogelijk dat u krassen veroorzaakt op uw zonnepanelen. Dit gaat ten koste van het rendement. Een hogedrukspuit is makkelijk om vuil weg te halen maar een hogedrukspuit heeft enorm veel kracht, gebruik deze daarom niet voor het reinigen van zonnepanelen.

Kom in contact met de voordeligste specialist

Nu u zich heeft verdiept in het reinigen van zonnepanelen weet u waar u aan toe bent. U kunt het natuurlijk ook zelf doen maar heeft u hoogtevrees of neemt u liever geen risico? Laat dan een specialist het werk voor u uit handen nemen. Deze heeft al het materiaal, kennis en ervaring om dit veilig voor u te doen. U wilt hier natuurlijk niet de hoofdprijs voor betalen. Dit voorkomt u eenvoudig door meerdere specialisten te benaderen en om een offerte te vragen. Lijkt het u een flinke klus om iedere specialist afzonderlijk te benaderen? Vraag dan hier gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 specialisten in uw buurt. Door het vergelijken van offertes bespaart u tot wel 40% op uw zonnepanelen. U ontvangt de offertes binnen 2 werkdagen in uw mailbox waarna u rustig de tijd heeft om de juiste specialist uit te kiezen. Zo weet u zeker dat u een eerlijke prijs krijgt. Geniet zo lang mogelijk van uw zonnepanelen door ze te inspecteren en te (laten) reinigen.

Zonnepanelen reinigen offerte