Installateur zonnepanelen

Heeft u zelf niet de nodige kennis en ervaring om zonnepanelen te plaatsen? Laat dit over aan een installateur van zonnepanelen. Deze heeft dit al talloze keren gedaan waardoor dit voor hem een routine klus is. Bovendien nemen wij aan dat u zelf liever niet 7 meter boven de grond zonnepanelen wilt bevestigen. Lees snel verder en ontdek de voordelen van het laten plaatsen van zonnepanelen door een specialist.

Installateur zonnepanelen

Prijzen van zonnepanelen

Het is nu een goed moment om zonnepanelen te kopen. De productieprocessen zijn goedkoper geworden naarmate de vraag naar zonnepanelen enorm is gestegen. Dit heeft ervoor gezorgd dat de prijzen zijn gedaald. De technieken zijn flink verbeterd door het vele onderzoek wat is gedaan. De huidige technieken hebben ervoor gezorgd dat de fabrieksfoutjes eruit zijn gehaald en het rendement enorm is gestegen. Dit is een belangrijk detail voor u, nu er meer rendement uit uw zonnepanelen wordt gehaald gaat uw jaarlijkse opbrengst omhoog. Wanneer u uw zonnepanelen laat plaatsen door een specialistische installateur van zonnepanelen dan zal het rendement maximaal zijn. Hieronder ziet u in één oogopslag wat de kosten zijn van een zonnepaneel installatie per gezinssamenstelling.

Aantal personen
huishouden
Gem. Elekt. verbruik per jaar in kWhWp dat nodig is om het verbruik te dekken ( kWh / 0,85)Aantal panelen ( 260 Wp per paneel) Gemiddelde prijs (inclusief omvormer - installatie - btw)Gemiddelde besparing per jaar
12.5003.00012€ 6.100€ 625
2
3.0003.50014€ 7.400€ 750
33.5004.10016€ 8.800€ 875
44.0004.70018€ 9.500€ 1.000
54.5005.30021€ 10.900€ 1.125
65.0005.90023€ 11.800€ 1.250

U heeft een huishouden van 2 personen? Dan moet u met het volgende rekening houden:

  • jaarlijks elektriciteitsverbruik van 3.000 kWh
  • 3.500 Wp geleverd door zonnepanelen
  • 14 zonnepanelen van 260 Wp per paneel
  • een gemiddelde prijs van € 7.400
  • een gemiddelde jaarlijkse opbrengst van € 750

Als u ervoor kiest om uw zonnepanelen te laten plaatsen door een installateur dan zal deze in eerste instantie samen met u overleggen hoeveel vierkante meter u over heeft voor het plaatsen van de zonnepanelen. Gemiddeld zijn de zonnepanelen 1,5 m² groot dus als u 14 zonnepanelen nodig heeft moet u 21 m² beschikbaar hebben om de zonnepanelen te plaatsen. Heeft u te weinig ruimte op uw dak? Geen probleem, dan neemt u toch gewoon minder zonnepanelen? U kunt dan niet uw gehele energieverbruik dekken met zonnepanelen maar slechts een gedeelte.

Exacte prijzen van zonnepanelen

De prijzen van zonnepanelen die in de tabel zijn weergegeven, laten het gemiddelde zien van wat een installatie van zonnepanelen gaat kosten. Aan gemiddelde prijzen heeft u natuurlijk niet zo veel. Bent u benieuwd naar de exacte prijs voor uw situatie? Daar komt u maar op één manier achter: door het aanvragen van offertes. Om dit goed aan te pakken bespaart u niet alleen op uw jaarlijkse energierekening maar ook op de aanschafprijs. Elke installateur van zonnepanelen is anders en ze hanteren allemaal hun eigen prijzen. Wilt u weten bij welke installateur zonnepanelen het voordeligst zijn? Vergelijk dan altijd meerdere prijzen voordat u met een installateur in zee gaat. Door goed te vergelijken bespaart u tot maximaal 40% op uw kosten. Hoe komen wij aan die 40%? De mensen die hier voor u een offerteaanvraag hebben gedaan, kwamen erachter door offertes te vergelijken dat het prijsverschil tussen de specialisten oploopt tot 40%. Wilt u de voordeligste specialist vinden maar heeft u geen zin om veel tijd kwijt te zijn door allerlei verschillende specialisten één voor één te benaderen om zo aan meerdere offertes te komen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Vraag bij ons in één klap maximaal 6 offertes aan bij specialisten in uw regio. Dit is gratis en vrijblijvend en u heeft de offertes binnen 2 werkdagen in huis. Leg de verschillende offertes naast elkaar en bekijk welke installateur van zonnepanelen voor u de juiste uitkomst biedt. Er doen alleen ervaren en betrouwbare specialisten mee. Daarom bent u niet alleen verzekerd van de voordeligste prijzen, maar ook van uitstekende kwaliteit.

Installateur zonnepanelen plat dak

Kosten van een installateur van zonnepanelen

Op wat voor prijzen moet u rekenen bij een installateur van zonnepanelen? De prijzen verschillen sterk per specialist. Zo wil specialist A per uur betaald worden, en spreekt specialist B liever een totale prijs af voor die aan de klus gaat beginnen. Het is ook goed mogelijk dat het uurloon van de ene installateur van zonnepanelen hoger is maar dat er geen voorrijkosten worden gevraagd. Om deze reden is het belangrijk dat u een offerteaanvraag doet om zo een goed beeld te creëren. Om u een indicatie te geven, de kosten van het plaatsen van zonnepanelen maken ongeveer 15% van de totaalprijs uit. Met de tabel bovenaan de pagina als uitgangspunt, zien de kosten voor installatie er ongeveer zo uit:

Aantal personen
huishouden
Gemiddelde prijs (inclusief omvormer - installatie - btw)Kosten voor installatie (15% van het totale bedrag)
1€ 6.100€ 915
2€ 7.400€ 1.110
3€ 8.800€ 1.320
4€ 9.500€ 1.425
5€ 10.900€ 1.635
6€ 11.800€ 1.770

Kan ik zelf mijn zonnepanelen plaatsen?

Is het plaatsen van zonnepanelen moeilijk? Kort gezegd: ja. Maar bedenkt u zich eens dat u op een flinke hoogte bezig bent, bovendien heeft u ook nogeens weinig houvast. Daarom is de kans groot dat u een verkeerde houding aan gaat nemen waardoor kramp, spierpijn en andere klachten al snel bij u opspelen. Wij hoeven u niet te vertellen dat zulke klachten niet ideaal zijn op het moment dat u op een onveilige plaats, zoals boven op uw dak staat. Laat dit over aan een installateur van zonnepanelen die dit talloze keren heeft gedaan. Bovendien moet alles op de juiste manier bevestigd zijn, het zou rampzalig zijn als het even flink waait en uw hele installatie ter waarden van duizenden euro’s schuift van uw dak af. Nu hebben we het nog niet eens over het aansluiten gehad. Het lastige van elektriciteit is dat u het niet ziet. Alles moet worden gemeten om te kijken of er geen storing plaatsvind. Om deze risico’s te voorkomen is het beter om de expertise van een installateur in te roepen.

Zonnepanelen installateur

Garanties door een installateur

Op het moment dat een installateur uw zonnepanelen gaat plaatsen, heeft u de garantie dat het werkt. Zij zorgen ervoor dat elk paneel goed en veilig bevestigd is. U betaalt immers ook voor het plaatsen van de zonnepanelen. Bij zonnepanelen geeft het u de garantie dat alles naar behoren is aangesloten. Gaat er bijvoorbeeld iets los wat te wijten valt aan de installateur van uw zonnepanelen dan wordt dit vaak kosteloos gerepareerd.

Vind snel en eenvoudig de voordeligste installateur van zonnepanelen

U wilt zonnepanelen aanschaffen,Wellicht bent u enthousiast geworden over zonnepanelenen en is het nu tijd voor de volgende stap: het aanvragen van offertes. De prijzen verschillen sterk per specialist. Ga daarom nooit in op de eerste aanbieding die u krijgt. De kans is namelijk groot dat een andere installateur van zonnepanelen in uw omgeving dezelfde klus wilt uitvoeren voor een lager tarief. Zoek daarom eenvoudig de voordeligste installateur van zonnepanelen op bij u in de buurt. Door meerdere offertes te vergelijken weet u zeker dat u de juiste keus gaat maken. Wij helpen u graag bij uw zoektocht naar de voordeligste installateur van zonnepanelen. Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van maximaal 6 specialisten bij u in de buurt. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes al in huis. Door de offertes naast elkaar te leggen ziet u direct welke installateur van zonnepanelen tegen de laagste prijs uw zonnepanelen komt leveren. Door het vergelijken van offertes bespaart u tot maximaal 40% op uw zonnepanelen. Hoe komen wij aan deze 40%? Mensen die u voor zijn geweest zagen bij verschillende specialisten het prijsverschil oplopen tot wel 40%. U heeft geen risico’s want het aanvragen van offertes is bij ons helemaal gratis en vrijblijvend.

Installateur zonnepanelen offerte