Zonnepanelen plaatsen

Zit u erover na te denken om zonnepanelen te laten plaatsen? Dat is een karwei voor een zonnepaneel specialist. Het is een zeer nauwkeurige klus, waarbij de hoogte van uw rendement afhangt van de manier waarop uw zonnepanelen geplaatst zijn. Hoe hoger uw rendement, hoe meer geld u overhoudt op uw bankrekening. Dit willen we toch allemaal, zo veel mogelijk geld op onze bankrekening? U leest hier welke factoren van belang zijn bij het plaatsen van zonnepanelen.

Zonnepanelen plaatsen dak

Aanschafprijs zonnepanelen

Voordat wij u verdere informatie geven over het plaatsen van zonnepanelen, bent u vast ook benieuwd naar de prijs van zonnepanelen en wat de opbrengst gemiddeld is? Zonnepanelen worden voor steeds meer mensen aantrekkelijk. Dit komt onder andere doordat de effeciëntie is verbeterd waardoor het rendement omhoog is gegaan, maar vooral doordat de aanschafprijs aanzienlijk is gedaald. Om het voor u overzichtelijk te maken hebben we voor u een tabel gemaakt waarin u in één oogopslag ziet hoeveel u jaarlijks gaat besparen en wat de prijs voor de installatie is.

Aantal personen
huishouden
Gem. Elekt. verbruik per jaar in kWhWp dat nodig is om het verbruik te dekken ( kWh / 0,85)Aantal panelen ( 260 Wp per paneel) Gemiddelde prijs (inclusief omvormer - installatie - btw)Gemiddelde besparing per jaar
12.5003.00012€ 6.100€ 625
2
3.0003.50014€ 7.400€ 750
33.5004.10016€ 8.800€ 875
44.0004.70018€ 9.500€ 1.000
54.5005.30021€ 10.900€ 1.125
65.0005.90023€ 11.800€ 1.250

Stel, u heeft een huishouden van 4 personen. Wanneer we kijken naar het gemiddelde elektriciteitsgebruik van deze gezinssamenstelling komt dit neer op 4.000 kWh per jaar. Om deze benodigde elektriciteit te dekken heeft u 18 zonnepanelen nodig van 260 Wp. Deze hebben meer capaciteit dan u daadwerkelijk verbruikt, dit is omdat zonnepanelen een gemiddeld rendement hebben van 85%. Bij deze installatie van zonnepanelen heeft u een jaarlijkse opbrengst van € 1.000. Deze investering kost u € 9.500 wat betekent dat u binnen 10 jaar uw investering terugverdiend. De levensduur van zonnepanelen is minstens 25 jaar. U gaat dus nog zeker 15 jaar profiteren van uw jaarlijkse opbrengst. Heeft u al iets in gedachte wat u met het bespaarde geld gaat doen? U kunt bijvoorbeeld in een koude winter de zon opzoeken of u gebruikt het geld voor die auto waar u al een langere tijd helemaal weg van bent. Het plaatsen van zonnepanelen levert u meer op dan u denkt.

Exacte prijzen

Het plaatsen van zonnepanelen is een investering waar u zonder twijfel geld mee gaat besparen, maar daar begint het besparen niet. Dat begint bij het vergelijken van offertes! Door goed te vergelijken bespaart u namelijk tot maximaal 40% op uw zonnepanelen. U vraagt zich af hoe u ruim 40% bespaart op uw investering door het vergelijken van offertes? Elke specialist hanteert andere andere prijzen. De mensen die u voor zijn geweest, vermelden bij ons dat ze het prijsverschil tussen de specialisten op zagen lopen tot 40%.
Wij bieden u de mogelijkheid om het onderste uit de kan te halen en zo voordelig mogelijk uw zonnepanelen te laten plaatsen. Bij ons krijgt u maximaal 6 offertes toegestuurd zodat u een goede vergelijking maakt. Zit de juiste specialist er toch niet bij voor u? Geen probleem, de offerteaanvraag is bij ons helemaal gratis en vrijblijvend. Benieuwd wat zonnepanelen voor u gaan kosten? Vraag dan nu hier offertes aan voor zonnepanelen en ontvang meerdere offertes op maat van maximaal 6 specialisten bij u in de buurt. Het invullen van het formulier neemt slechts 2 minuutjes van uw tijd in beslag, wij nemen aan dat u nog nooit zoveel geld heeft verdiend in 2 minuten!

Zonnepanelen zelf plaatsen

Is het mogelijk om zonnepanelen zelf te plaatsen? Wat is er eigenlijk in deze tijd niet mogelijk? Anders gezegd, is het aan te raden om zonnepanelen zelf op uw dak te plaatsen? Nee, wij raden het niet aan om zonnepanelen zelf te plaatsen. U moet zich voorstellen dat u 7 meter boven de grond staat te worstelen met een zonnepaneel van 1,5m² . U heeft daar boven op uw dak weinig houvast waardoor u al snel in een verkeerde houding gaat staan. Klachten als rugpijn, spierpijn en kramp zullen u al snel tot last zijn. Dan hebben we het nog niet eens over de technische kennis en materialen die nodig zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. Daarom is het aan te raden om het plaatsen van zonnepanelen aan een installateur van zonnepanelen over te laten. Vraagt u zich af hoeveel u kwijt bent voor het laten plaatsen van uw zonnepanelen? Hier is een eenvoudig antwoord op te geven, de montage kosten zijn ongeveer 15% van het totale bedrag.

Hoe worden zonnepanelen geplaatst?

Nu u zich heeft ingelezen over het plaatsen van zonnepanelen, bent u vast benieuwd hoe de zonnepanelen geplaatst worden? Om te beginnen wordt er rekening gehouden met de stand van de zon. Zoals u wellicht weet heeft u met een tuin op het zuiden het meeste zonlicht, om deze reden is het voor zonnepanelen het beste als ze geplaatst worden richting het zuiden. Maar is er nog een goed rendement te behalen op het moment dat uw zonnepanelen niet geplaatst kunnen worden met het oppervlak richting het zuiden?

Zonnepanelen plaatsen

In bovenstaande afbeelding ziet u welk rendement u met zonnepanelen behaalt door een bepaalde oriëntatie en helingsgraad. De balk die u rechts ziet geeft het rendement weer. Rood is het maximum waarin het rendement tussen de 95 en 100 procent zit. Paars is het minimum met een rendement van slechts 25%. De cirkels in de afbeelding staan gelijk aan de hellingsgraad. De ideale hellingshoek om het hoogste rendement te behalen is 35%. Daarbij moet het zonnepaneel naar het zuiden gericht zijn. Natuurlijk is dit de optimale situatie. U ziet in de afbeelding dat zonnepanelen die naar het westen of oosten gericht zijn nog een prima rendement behalen.

Zonnepanelen plaatsen in de schaduw

Zonnepanelen en schaduw zijn niet elkaars beste vrienden. Door schaduw wordt het rendement van uw zonnepanelen lager. Een logisch gevolg is dat de opbrengst hierdoor ook lager wordt, en dat is wel het laatste wat u wilt. Houdt daarom bij het plaatsen van zonnepanelen rekening met eventuele schaduw die van bomen, huizen of andere obstakels op uw dak terecht komt. Het probleem begint bij het feit dat de zonnepanelen seriegeschakeld zijn. Dit betekent dat schaduw die op één van uw zonnepanelen terecht komt invloed heeft op het rendement van de andere zonnepanelen.

Zonnepanelen plaatsen schuin dak

Hoeveel zonnepanelen moet u plaatsen?

Hoeveel zonnepanelen u moet plaatsen is helemaal afhankelijk van uw jaarlijkse elektriciteitsverbruik. Heeft u een gemiddeld Vlaams huishouden van 2 volwassenen en één kind?
Dan heeft u een gemiddeld elektriciteitsverbruik van 3.500 kWh per jaar. Omdat zonnepanelen gemiddeld 85% van hun capaciteit benutten heeft u 4.100 Wp aan vermogen nodig wat door zonnepanelen geproduceerd wordt. Gemiddeld heeft één zonnepaneel een capaciteit van 260 Wp wat betekent dat u in totaal 16 zonnepanelen nodig heeft. Zonnepanelen hebben een gemiddelde oppervlakte van 1,5 m². U heeft daarom 24 m² dakoppervlakte nodig om de zonnepanelen te laten plaatsen.

De specialist uw zonnepanelen laten plaatsen

Zonnepanelen plaatsen is specialistisch werk, schakel daarom een specialist in om voor u de klus te klaren. Een specialist zoekt voor u de perfecte hellingshoek zodat u het hoogst haalbare rendement gaat behalen. Er zijn talloze zonnepaneel specialisten in uw regio die uw zonnepanelen kunnen plaatsen. Het is natuurlijk een flinke klus om deze één voor één te benaderen en elke specialist afzonderlijk om een offerte te vragen. Gelukkig voor u hebben wij dit klusje al gedaan. Door hier offertes aan te vragen krijgt u meerdere offertes thuisgestuurd. Benieuwd wat voor u de exacte prijs is om zonnepanelen te laten plaatsen? Vraag dan nu bij ons gratis en vrijblijvend tot maximaal 6 offertes aan van specialisten bij u in de buurt. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes al in uw mailbox en gaat het vergelijken beginnen. Mensen die deze vergelijking al hebben gemaakt zagen dat het prijsverschil oploopt tot 40%. Dit is toch een eenvoudige manier om te besparen? Wacht niet langer en begin dit jaar nog met geld besparen door zonnepanelen te laten plaatsen.

Zonnepanelen plaatsen offerte