Zonnepanelen opbrengst

Zonnepanelen zorgen ervoor dat u flink gaat besparen op uw stookkosten. U heeft vast al bedacht wat u met dit geld gaat doen. Misschien een verre vakantie over een aantal jaar, of die ene nieuwe auto die zo mooi blinkt in de showroom van de dealer een paar straten verderop. Zonnepanelen maken het mogelijk voor u. Lees snel verder en kom erachter hoeveel zonnepanelen voor u kunnen betekenen.

Wat zijn de kosten en opbrengsten van zonnepanelen?

De kosten voor zonnepanelen zijn met 50% gedaald sinds 2011. Voor deze tijd was het een uitgave die niet voor iedereen was weggelegd. Doordat het productieproces goedkoper is geworden, kunnen de zonnepanelen nu veel goedkoper in de markt worden gezet waardoor het een uitgave is die veel meer mensen kunnen betalen. De prijzen van zonnepanelen zijn van veel factoren afhankelijk, zoals het soort zonnepaneel, het vermogen en de aanbieder die u kiest. Het is daarom belangrijk om zonnepanelen goed te vergelijken. Bekijk de onderstaande tabel voor de gemiddelde prijzen en opbrengsten.

Aantal personen
huishouden
Gem. Elekt. verbruik per jaar in kWhWp dat nodig is om het verbruik te dekken ( kWh / 0,85)Aantal panelen ( 260 Wp per paneel) Gemiddelde prijs (inclusief omvormer - installatie - btw)Gemiddelde besparing per jaar
12.5003.00012€ 6.100€ 625
2
3.0003.50014€ 7.400€ 750
33.5004.10016€ 8.800€ 875
44.0004.70018€ 9.500€ 1.000
54.5005.30021€ 10.900€ 1.125
65.0005.90023€ 11.800€ 1.250

Stel dat u samen met uw partner woont (zonder kinderen), dan zal u ongeveer 3.000 kWh per jaar aan energie verbruiken. Doordat zonnepanelen 85% van hun capaciteit benutten zou u een installatie nodig hebben van 3.500 Wp om uw verbruik te dekken. Hiermee behalen de zonnepanelen een opbrengst van
€ 750 per jaar. De opbrengst van zonnepanelen zorgt ervoor dat u binnen 10 jaar de aanschafprijs heeft terugverdiend. Zoals eerder vermeld verschillen de prijzen per aanbieder flink. Dit prijsverschil loopt op tot maximaal tot 40%. Vraag daarom nu gratis en vrijblijvend offertes aan van maximaal 6 betrouwbare specialisten bij u in de buurt. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes ontvangen. Door de offertes naast elkaar te leggen ziet u in één oogopslag welke aanbod het voordeligst is. Het aanvragen van offertes is binnen 2 minuten geregeld, zo makkelijk is geld besparen voor u vast nog nooit geweest.

Opbrengst zonnepanelen

Opbrengst zonnepanelen

Dat zonnepanelen iets opbrengen is bekend, maar hoeveel is het nou daadwerkelijk? Voor u is het financiële voordeel natuurlijk erg belangrijk, maar dit is niet het enige dat telt. U wilt toch ook dat uw kleine neefje of nichtje in de aardrijkskunde lessen iets mee krijgt over de noord- en zuidpool in plaats van tijdens de geschiedenisles? Ruim 90% van de energie die we gebruiken komt nog voort uit fossiele brandstoffen. De fossiele brandstoffen zijn niet onuitputtelijk en gaan ooit een keer op. Neem dit ook mee in uw beslissing om zonnepanelen aan te schaffen. We splitsen de opbrengst van zonnepanelen op in: financieel en milieu.

Opbrengst zonnepanelen, financieel opzicht

Voor het berekenen van de opbrengst van zonnepanelen worden de volgende factoren gebruikt:

  • aantal zonnepanelen
  • vermogen van de zonnepanelen in Wp (Wattpiek)
  • opbrengst zonnepanelen in kWh (kiloWattuur)
  • huidige stroomprijs per kWh

Stel dat uw huishouden bestaat uit 5 personen, dan verbruikt u ongeveer 4.500 kWh per jaar aan energie. Uw situatie zou er dan als volgt uit zien:

  • gemiddeld elektriciteitsverbruik per jaar 4.500 kWh
  • benodigd vermogen: 5.300 Wp (elektriciteitsverbruik gedeeld door 85% rendement)
  • aantal zonnepanelen: 21
  • aanschafprijs: € 10.900
  • huidige stroomprijs per kWh: € 0,25

Met 21 zonnepanelen van 260 Wp beschikt u over een capaciteit van 5.300 Wp. Dit is genoeg om een 5 persoons huishouden van stroom te voorzien. De zonnepanelen hebben een capaciteit van 85% van hun totale vermogen daardoor is het vermogen dat nodig is van de zonnepanelen altijd hoger dan uw gemiddelde elektriciteitsverbruik per jaar. De actuele stroomprijs ligt rond de € 0,25 per kWh. Dit betekent dat de zonnepanelen een opbrengst hebben (bij 5 personen) van 4.500 x 0,25= € 1.125 per jaar. De levensduur van zonnepanelen is minstens 25 jaar. U heeft na 10 jaar uw investering terugverdiend wat betekent dat u nog zeker € 15.000 gaat besparen met uw zonnepanelen. Met dit geld kunt u veel leuke dingen gaan doen, denk aan een vakantie naar een parel wit strand waar u heerlijk kunt realexen in een ligstoel met een cocktail in uw hand of een ontspannen cruise naar het mooie Noorwegen.

Opbrengst zonnepanelen geld

Opbrengst zonnepanelen, milieu bewust

De financiële voordelen zijn natuurlijk erg fijn. Maar u wilt toch ook dat uw (klein)kinderen op een schone planeet kunnen leven? Er wordt nog te veel energie opgewekt uit fossiele brandstoffen. Diverse onderzoeken hebben zelfs aangetoond dat het moeilijk gaat worden om energie uit fossiele brandstoffen te halen vanaf 2075. De fossiele brandstoffen zijn uitputtelijk en gaan dus ooit een keer op. Dit in tegenstelling tot de zon die altijd blijft schijnen. Voor de mensen die zonnepanelen hebben aangeschaft betekent dit dat zij altijd energie zullen hebben. De opbrengst van zonnepanelen gaat dus verder dan puur de financiële voordelen. Het produceren van groene stroom levert een positieve bijdrage aan het milieu. Hoe meer mensen zonnepanelen gaan aanschaffen hoe schoner onze planeet wordt. De regering en verschillende instanties steunen dit door een groepsaankoop van zonnepanelen te organiseren. Door hier aan mee te doen profiteert iedereen van het unieke kwantum voordeel.

Maak de voordeligste keuze

Hoe hoger de opbrengst van zonnepanelen hoe beter natuurlijk. Meer opbrengst betekent dat u meer geld over houdt voor leuke dingen, zoals bijvoorbeeld die welverdiende vakantie die er maar niet van kwam. Naast de opbrengst van zonnepanelen hebben wij ook nog een interessante bespaartip voor u. Bespaar op uw aankoop door meerdere specialisten met elkaar te vergelijken. Waarom? De prijzen van de verschillende leveranciers lopen flink uiteen, soms tot wel 40%. Geen tijd of zin om de verschillende leveranciers stuk voor stuk met elkaar te vergelijken? Wij bieden u graag de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend tot maximaal 6 betrouwbare specialisten met elkaar te vergelijken. Nadat u het korte formulier heeft ingevuld ontvangt u binnen 2 werkdagen de offertes waarna u in één oogopslag ziet welke specialist de beste deal heeft. Makkelijker kan toch niet?

Opbrengst zonnepanelen gezin