PV installatie

Een PV installatie, ook wel bekend als een zonnepanelen installatie, biedt u vele voordelen. Met PV panelen wekt u uw eigen elektriciteit op, zo bespaart u jaarlijks enkele honderden euro’s op op uw energierekening. Buiten het feit dat u er financieel voordeel uit haalt, bent u ook nog eens milieu bewust bezig. Benieuwd wat een PV installatie voor u gaat betekenen? Ontdek het in dit artikel.

Kosten voor PV panelen

U stopt in de winkel geen producten in uw winkelmandje als u niet weet wat de prijs is. Het is belangrijk dat u weet wat de gemiddelde prijzen zijn. Dat is voor een PV installatie niet anders. U gaat niet met een specialist in zee voordat u duidelijke informatie heeft gehad over de prijs van zonnepanelen. De gemiddelde prijs van PV panelen is lastig te vinden, daarom hebben wij dit voor u uitgezocht. Wij hebben onderstaande tabel voor u opgesteld waarin de gemiddelde prijzen en besparingen zijn te vinden.

Aantal personen
huishouden
Gem. Elekt. verbruik per jaar in kWhWp dat nodig is om het verbruik te dekken ( kWh / 0,85)Aantal panelen ( 260 Wp per paneel) Gemiddelde prijs (inclusief omvormer - installatie - btw)Gemiddelde besparing per jaar
12.5003.00012€ 6.100€ 625
2
3.0003.50014€ 7.400€ 750
33.5004.10016€ 8.800€ 875
44.0004.70018€ 9.500€ 1.000
54.5005.30021€ 10.900€ 1.125
65.0005.90023€ 11.800€ 1.250

De aanbevolen hoeveelheid PV panelen is afhankelijk van uw elektriciteitsverbruik per jaar, wat weer samenhangt met de gezinsgrootte. Stel, u heeft een gezin bestaande uit 2 volwassenen en 2 kinderen. Dan heeft u een PV installatie nodig die een capaciteit dekt van 4.700 Wp. Dit is meer dan u daadwerkelijke elektriciteitsverbruik (4.000 kWh), maar waarom is dat? Vanwege het rendement van de PV panelen, deze hebben een gemiddeld rendement van 85%. Het gemiddelde kostenplaatje voor deze investering bedraagt € 9.500, hiermee is de jaarlijkse energiebesparing door de PV installatie € 1.000. Kortom, binnen 10 jaar heeft de PV installatie zichzelf al terugverdiend. Weet u hoelang de levenduur is van PV panelen? Dat is gemiddeld 25 jaar. kunt u het al voorstellen? 25 jaar een extreem lage energierekening waarbij u er in ieder geval alles aan doet om de wereld een stuk milieuvriendelijker te maken. Na de eerste 10 jaar heeft uw investering zichzelf dubbel en dwars terugverdiend. Nadat u uw investering terug heeft verdiend gaat u met uw PV panelen nog minstens 15 jaar € 1.000 per jaar besparen. Binnen enkele jaren is het mogelijk om, dankzij uw zonnepanelen, op safari in Zuid-Afrika te gaan waar de zon altijd schijnt.

pv installatie

Bespaar tot wel 40% op uw PV installatie

In bovenstaande tabel ziet u de gemiddelde prijzen voor een PV installatie, maar tenslotte is elke persoonlijke situatie anders. Om deze reden verschillen de prijzen per situatie. Bent u op zoek naar een speciaal voor u op maat gemaakt kostenplaatje? Dan raden wij u aan om niet slechts één offerte aan te vragen, maar om meerdere offertes met elkaar te vergelijken. Niet alleen de prijzen verschillen per situatie, de prijs die gevraagd wordt hangt ook sterk af van de specialist die u kiest. Het prijsverschil tussen de specialisten loopt zelfs op tot wel 40%. Wilt u ook tot wel 40% besparen op uw PV panelen? Vraag dan hier nu gratis en vrijblijvend tot maximaal 6 offertes aan van specialisten in uw regio. U twijfelt wellicht nog? Wij nemen die twijfel graag bij u weg want deze service is 100% gratis en vrijblijvend. Zit de juiste specialist voor u er helaas toch niet bij? Dat maakt niets uit, u zit helemaal nergens aan vast. Het offerteformulier heeft u binnen 2 minuten ingevuld, vervolgens wordt de informatie naar maximaal 6 specialisten gestuurd. Zij zullen uw informatie bekijken en u binnen 2 werkdagen een offerte op maat toesturen. Voor u wordt het dan een koud kunstje om de voordeligste PV panelen specialist uit te kiezen. Door het vergelijken profiteert u wellicht dit jaar nog van uw PV installatie

Verschil tussen PV panelen en zonnepanelen

Vragen die bij veel mensen naar boven komen indien ze het hebben over PV panelen zijn: Wat zijn PV panelen precies en wat is het verschil tussen PV panelen en zonnepanelen? Het antwoord is simpel, op de naam na zit er geen verschil tussen PV panelen en zonnepanelen. De benaming voor PV panelen komt uit Engeland, de afkorting PV staat voor PhotoVoltaic. Het eerste deel (photo) betekent licht en het tweede deel (voltaic) betekent elektriciteit. Met uw PV panelen zet u dus licht om in elektriciteit.

Soorten PV panelen

Er zijn verschillende soorten PV panelen, maar er zijn ook verschillende PV installaties. De verschillende soorten PV installaties worden eerst uitgelegd, er zijn twee soorten te onderscheiden:

  • autonome PV installatie
  • netgekoppelde PV installatie

Autonome PV installatie

Autonome PV installaties zijn vaak wat kleinere installaties. Deze worden niet gekoppeld aan het elektriciteitsnet. De stroom die door de PV panelen oftewel zonnepanelen wordt opgewekt wordt direct verbruikt of opgeslagen in accu’s. Dit komt regelmatig voor bij boten, caravans, tuinverlichting of verkeerslichten.

pv installatie zonnepanelen

Netgekoppelde PV installatie

Deze netgekoppelde PV installatie wordt meestal gebruikt voor woningen. Zoals de naam al aangeeft is deze installatie verbonden aan het elektriciteitsnet. Wat betekent dit voor u? Stel dat u meer stroom genereert dan dat u daadwerkelijk gebruikt is het mogelijk om de stroom via het elektriciteitsnet terug te geven. Het voordeel hiervan is dat u hier een vergoeding voor krijgt. Dit wordt verrekend met de stroom die u afneemt van uw energieleverancier. Wij bevelen niet aan om extra PV panelen aan te schaffen puur voor deze vergoeding. U moet het meer zien als iets extra’s omdat u goed bezig bent voor het milieu. Deze vergoeding is niet dermate hoog dat deze rendabel is om daar extra voor te investeren.

soorten PV panelen

Er zijn niet alleen verschillende PV installaties maar ook meerdere soorten PV panelen. Op dit moment onderscheiden we drie verschillende PV panelen:

  • monokristallijn panelen
  • polykristallijn panelen
  • amorf (dunne film) panelen

Deze zonnepanelen verschillen onderling in rendement en uiterlijk. U doet er goed aan om de PV panelen/zonnepanelen te vergelijken. Zo weet u welke PV panelen het beste bij u passen. De monokristallijn panelen bieden het hoogste rendement per oppervlakte en deze hebben een zwarte egale kleur. Het rendement is zo’n 4% hoger dan de polykristallijn zonnepanelen. De polykristallijn panelen hebben hun typische blauwe uiterlijk met een schervenachtig patroon. Tot nu toe hebben de amorf panelen het minste rendement per oppervlakte. Dit kan in de toekomst zeker veranderen. Echter doordat deze het minste rendement hebben, zijn ze wel het goedkoopst. De verschillen zijn niet gigantisch groot, daarom zijn alle PV panelen prima opties en zit het grootste verschil in het uiterlijk.

Vind het goedkoopste aanbod voor uw situatie

Nu u zich heeft verdiept in de wereld van PV panelen bent u wellicht overtuigd van de voordelen. Extra geld overhouden op uw bankrekening en het verbeteren van het milieu, wie wil dat nou niet? PV panelen maken dit voor u mogelijk. Wilt u wel profiteren van deze voordelen, maar wilt u hier niet de hoofdprijs voor betalen? Vraag dan offertes aan bij verschillende specialisten. Het prijsverschil tussen de specialisten loopt namelijk op tot wel 40%. Lijkt het u een tijdrovende en vervelende klus om meerdere specialisten te benaderen voor een offerte? Vraag hier dan gratis en vrijblijvend offertes aan van niet één maar tot wel 6 specialisten in uw regio. Binnen 2 werkdagen ontvangt u de offertes in uw mailbox. Door vervolgens de offertes met elkaar te vergelijken kiest u eenvoudig de voordeligste specialist.

pv installatie offerte