Groepsaankoop zonnepanelen

Samen staan we sterker wordt wel eens gezegd, in het geval van een groepsaankoop van zonnepanelen staat u samen niet alleen sterker maar bent ook nog eens met z’n allen zeer voordelig uit! Met deze tijdelijke acties profiteert u met vele andere van het unieke kwantum voordeel dat wordt aangeboden. Meer informatie over de groepsaankoop van zonnepanelen leest u in dit artikel.

Groepsaankoop zonnepanelen

Zonnepanelen steeds voordeliger

Door massaproductie daalt de prijs van zonnepanelen enorm. De aanschafprijs is in vergelijking met 2011 gehalveerd. Vroeger waren zonnepanelen voor veel mensen onbetaalbaar, maar tegenwoordig zijn er voor iedereen mogelijkheden. Wanneer er een groepsaankoop van zonnepanelen door een bepaalde instantie wordt aangeboden zijn ze nóg voordeliger te verkrijgen. Overweegt u ook om zonnepanelen aan te schaffen? Hieronder ziet u een overzicht van de gemiddelde prijzen en besparingen.

Aantal personen
huishouden
Gem. Elekt. verbruik per jaar in kWhWp dat nodig is om het verbruik te dekken ( kWh / 0,85)Aantal panelen ( 260 Wp per paneel) Gemiddelde prijs (inclusief omvormer - installatie - btw)Gemiddelde besparing per jaar
12.5003.00012€ 6.100€ 625
2
3.0003.50014€ 7.400€ 750
33.5004.10016€ 8.800€ 875
44.0004.70018€ 9.500€ 1.000
54.5005.30021€ 10.900€ 1.125
65.0005.90023€ 11.800€ 1.250

De hoeveelheid zonnepanelen die u nodig heeft hangt af van uw elektriciteitsverbruik per jaar. Als u meer dan gemiddeld verbruikt, bijvoorbeeld 4.500 kWh per jaar dan moet u rekening houden met 21 zonnepanelen. Voor dit aantal is de gemiddelde aanschafprijs € 10.900. De prijzen zullen per aanbieder verschillen. Wanneer er mee wordt gedaan aan een groepsaankoop van zonnepanelen daalt de gemiddelde prijs met € 500 tot € 1.000. U kunt zichzelf inschrijven bij de desbetreffende instantie. Maar wilt u niet wachten tot er een groepsaankoop van zonnepanelen plaatsvindt? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend tot maximaal 6 offertes van specialisten in uw regio. Mensen die al een offerteaanvraag hebben gedaan, hebben de offertes nauwkeurig vergeleken. Zij hebben ervaren dat het prijsverschil tussen de specialisten oploopt tot maximaal 40%. Het aanvragen van offertes zal slechts 2 minuten van uw tijd in beslag nemen en vervolgens ontvangt u binnen 2 werkdagen de offertes. Kortom, besparen begint bij vergelijken!

Groepsaankoop zonnepanelen voordelen

Groepsaankoop zonnepanelen, wat zijn de voordelen?

Door mee te doen aan een groepsaankoop van zonnepanelen, wordt bijna alles voor u geregeld. De provincies garanderen dat alleen gecertificeerde zonnepaneel specialisten zich bij de actie aansluiten. U levert een extra positieve bijdrage aan de toekomst van de planeet en daarnaast gaat u natuurlijk veel geld besparen! Dus een win-win situatie tussen de provincies en de bezitter van zonnepanelen. De provincie zorgt voor volledige begeleiding tijdens de groepsaankoop van zonnepanelen: het organiseren van een veiling, afspraken maken met leveranciers en een stap-voor-stap begeleiding naar uw nieuwe leverancier. Het inschrijven is gratis en u zit nergens aan vast. Na de veiling krijgt u een persoonlijk aanbod, en dan beslist u of u op dat bod ingaat of niet.

Groepsaankoop zonnepanelen, waarom meedoen?

Wanneer u mee doet met de groepsaankoop van zonnepanelen heeft u er alles aan gedaan om zo goedkoop mogelijk een zonnepaneel installatie op uw dak te krijgen. Vanaf het moment dat de installatie op uw dak geplaatst is begint het besparen direct! Wanneer u het gaat merken? Op het moment dat u met een grote glimlach naar uw energierekening kijkt. Als u door de groepsaankoop van zonnepanelen een installatie heeft aangeschaft van 4.100 Wp dan bespaart u gemiddeld € 875 per jaar! De zonnepanelen gaan minstens 25 jaar mee, wat dus inhoudt dat u na 25 jaar een besparing behaald van ruim € 13.000. Met de opbrengst van zonnepanelen zou u dus een nieuwe auto kunnen kopen! Nu ligt de aanschafprijs door de groepsaankoop van zonnepanelen ook nog eens € 500 tot € 1.000 lager. Bij eerdere pogingen bespaarden de bewoners van de provincie Antwerpen gezamenlijk bijna € 2 miljoen en kreeg de provincie Antwerpen er ruim 2.300 zonnepaneel installaties bij. De groepsaankoop van zonnepanelen zijn tijdelijke acties. Wilt u weten wanneer deze zijn? Neem dan contact op met uw gemeente en- of provincie voor meer informatie. Er zijn ook diverse andere organisaties die regelmatig groepsaankopen doen, soms hebben zij ook een groepsaankoop van zonnepanelen. Bij deze instanties kunt u eenvoudig lid worden via internet.

Besparen heeft u zelf in de hand

Wanneer u overtuigd bent van de voordelen van zonnepanelen is het belangrijk om verschillende leveranciers met elkaar te vergelijken. Wees verstandig en kies voor een betrouwbare specialist. Ook als u een offerte heeft gekregen door mee te doen aan een groepsaankoop van zonnepanelen is het niet verkeerd om hier te kijken wat de specialisten bij u in de buurt zeggen. De zonnepanelen gaan minstens 25 jaar mee, het is daarom belangrijk om een goed overwogen keuze te maken. Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan van maximaal 6 zonnepaneel specialisten. Binnen 2 werkdagen ontvangt u de offertes. Door goed te vergelijken bespaart u tot wel 40% op de aanschafprijs van zonnepanelen. U gaat al geld besparen door zonnepanelen aan te schaffen, en dan ook nog eens 40% door offertes te vergelijken. Deze 40% besparing komt doordat de prijzen van de specialisten flink uiteenlopen. Heeft u al plannen wat er met het bespaarde geld gedaan gaat worden? Een reisje naar de zon, of toch liever die ene auto die staat te glimmen in de showroom? Deze keuze is helemaal aan u.

Groepsaankoop zonnepanelen voordelen