Zonneboiler prijs

Tijdens uw zoektocht naar een zonneboiler is er al snel een vraag die bij u opkomt: Wat is de prijs van een zonneboiler eigenlijk? U wilt natuurlijk weten of de prijs van een zonneboiler past in uw budget. Lees snel verder voor de gemiddelde prijzen en ontdek hoe u meer gaat besparen op uw zonneboiler.

Zonneboiler prijs

Zonneboiler prijzen

De prijzen van een zonneboiler verschillen per situatie. U doet er goed aan om inzicht te krijgen in de gemiddelde prijs voor zonneboilers. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat u er later achter komt dat u meer heeft betaald dan nodig is. Daarom hebben wij voor u een overzicht gemaakt waarin u in één oogopslag een compleet beeld krijgt van de gemiddelde prijzen en verschillende soorten zonneboilers.

Aantal personen huishoudenSoort zonneboilerGem. prijs (inclusief installatie en btw)Jaarlijkse besparing
1 - 21 collector, boiler 100 liter€ 2.700€ 100
3 - 41 collector, boiler 150 liter€ 3.800€ 130
5 - 62 collectoren, boiler 250 liter€ 4.900€ 160
6+3 collectoren, boiler 350 liter€ 6.000€ 190

Stel dat u een gemiddeld huishouden heeft van 2 volwassenen en 1 kind dan is de zonneboiler van 150 liter met 1 collector de juiste keus. De prijs hiervan is inclusief montage en btw € 3.800. Met deze installatie gaat u ongeveer € 130 per jaar besparen. Na enkele jaren hebben we het dus over een nieuwe fiets, een nieuwe tablet of lekker een paar dagen weg. Deze keuze laten we helemaal aan u over. Echter, zoals u ziet zit er aan elk type een ander prijskaartje met een passende besparing. Natuurlijk verschilt de prijs van zonneboilers per type, maar de prijzen zullen ook erg afhankelijk zijn van de specialist die u kiest. Wist u dat het prijsverschil tussen de specialisten oploopt tot wel 40%? Deze 40% hebben wij niet zelf verzonnen. De ervaring van mensen die u voor zijn geweest liegen er niet om, zij zagen door het vergelijken het prijsverschil oplopen tot 40%. U bent een dief van uw eigen portemonnee als u geen offertes van lokale specialisten naast elkaar vergelijkt. Bent u benieuwd naar de exacte prijs van zonneboilers voor uw situatie? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend offertes aan van maximaal 6 verschillende specialisten in uw regio. Binnen 2 minuten heeft u de offertes aangevraagd en gaat het besparen beginnen. Heeft u ooit zo eenvoudig geld bespaart?

Wat is een zonneboiler?

Om voor u een duidelijk beeld te schetsen wat een zonneboiler daadwerkelijk is delen we deze op in de 3 belangrijkste onderdelen:

  • de zonnecollector
  • het voorraadvat
  • de naverwarmer

Zonnecollector

Zonnecollectoren lijken op het eerste gezicht erg op zonnepanelen. Ze hebben ook meerdere overeenkomsten, beide zetten zonlicht om in energie, beide zijn goed voor het milieu en beide zullen u een jaarlijkse besparing opleveren. Maar de functies zijn totaal verschillend, zo wekken zonnepanelen elektriciteit op en een zonneboiler zorgt puur voor het verwarmen van water en levert geen electriciteit op. In de zonnecollector zitten leidingen met een vloeistof erin. Door de zon warmt deze vloeistof op. De zonnecollector bevindt zich op het dak om zoveel mogelijk zonlicht op te vangen. De afmeting van één zonnecollector is tussen de 2m² en 5,5 m² groot zijn.

Zonneboiler prijs dak

Voorraadvat

Het voorraadvat wordt ook wel de boiler genoemd. De vloeistof in de zonnecollector circuleert rond tussen de collector en het voorraadvat. De vloeistof neemt warmte op in de zonnecollector en geeft deze warmte af in het voorraadvat. Vervolgens gaat de afgekoelde vloeistof weer terug naar de zonnecollector om het proces te herhalen. Het voorraadvat zorgt ervoor dat het opgewarmde water op temperatuur wordt gehouden tot op het moment dat u warm water nodig heeft. U neemt graag een lekkere warme douche en vraagt u zichzelf af of een zonneboiler wel de gewenste temperatuur kan bereiken? Wij stellen u gerust. Met voldoende zonlicht wordt het water in het voorraadvat opgewarmd tot 60 graden celcius. Zo geniet u van een welverdiend warm bad of een heerlijke warme douche na het sporten, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over een hoge gasrekening. U bent benieuwd naar wat de inhoud voor uw situatie moet zijn? Dit is afhankelijk van de grootte van uw huishouden. Als u uit gaat van 50 liter per persoon zit u goed. De prijs van zonneboilers is onder andere afhankelijk van de grootte van het voorraadvat. Neem dus niet meer dan nodig is. Voor uw beeld, een voorraadvat van 300 liter is ongeveer 1,5 meter hoog en 65 centimeter breed. U moet wel weten dat de zon in de winter onvoldoende kracht levert om het water in de zonneboiler te verwarmen naar 60 graden. In de winter zal de gemiddelde temperatuur van het water zo’n 15 graden zijn en moet de cv-ketel als naverwarmer bijspringen. Vanaf maart gaat u weer de 60 graden behalen. Dit blijft u volhouden tot en met oktober. In november daalt de temperatuur naar de 20 graden. Natuurlijk is dit allemaal afhankelijk van het weer.

Naverwarmer

Voor de donkere en koude dagen wanneer het water in de zonneboiler niet warm genoeg is, gaat de naverwarmer het water verwarmen tot de juiste temperatuur bereikt is. Hierdoor bent u niet compleet afhankelijk van de zon en heeft u in de winter toch een lekkere warme douche. In veel gevallen is uw huidige cv-ketel de naverwarmer, deze hoeft u dus niet apart aan te schaffen.

Prijzen van de installatie

Het installeren van een zonneboiler is een gevaarlijke klus dat u beter over te laten is aan een specialist. Een zonnecollector plaatsen doet u niet even vlug na het avondeten. Het is vanzelfsprekend dat u dit specialistisch werk niet zelf doet. Hier zijn specialisten voor die hier opgeleid voor zijn. Zij hebben de juiste kennis en beschikken over de juiste vaardigheden en gereedschappen om uw zonneboiler installatie te plaatsen. De prijzen voor zonneboilers zijn inclusief montage. Bedenk dat verschillende specialisten verschillende prijzen vragen. Moet u uurloon betalen of wordt er een vast tarief afgesproken? Dit zijn factoren waar u rekening mee moet houden. Bij een gemiddelde installatie zijn de montagekosten € 500 tot € 1.000.

Zonneboiler dak prijs

Besparing

De prijs van een zonneboiler is interessant, maar nog interessanter is wellicht de besparing die u gaat doen met uw zonneboiler. U bespaart met een zonneboiler op de kosten van warm water. Hoeveel u jaarlijks gaat besparen is afhankelijk van uw situatie. Het is wel mogelijk om te kijken naar de gemiddelde opbrengst van een zonneboiler zodat u een indicatie krijgt. Deze gemiddelde opbrengst variëert tussen de € 100 en de € 200 per jaar. Met deze besparing kunt u denken over een nieuwe laptop, een weekendje weg of toch zo’n elektrische fiets? Een zonneboiler maakt het mogelijk voor u. Maar heeft u nu toevallig een elektrische boiler? Dan gaat u met een zonneboiler veel meer besparen. Dit komt omdat de prijs van water verwarmen met elektriciteit een stuk duurder is dan water verwarmen met gas.

Vind de beste specialst

Nu u zich heeft verdiept in zonneboilers is de volgende stap het verkrijgen van prijzen voor uw situatie. Een specialist neemt graag contact met u op om te bespreken wat voor u de juiste keus is en geeft u een specifieke prijs. Bent u tevreden met het advies? Verbeter dan uw woning met een zonneboiler systeem. Wat de prijs van uw zonneboiler gaat worden heeft u zelf in de hand. Door eerst prijzen te vergelijken van meerdere specialisten bespaart u tot maximaal 40% op uw zonneboiler. De ervaring van de mensen die u voor zijn geweest laten dit duidelijk blijken, zij hebben het prijsverschil tussen de specialisten op zien lopen tot 40%. Door de verschillende offertes naast elkaar te leggen ziet u in één oogopslag welke specialist u de juiste prijs voor zonneboilers biedt. Benieuwd welke specialist in uw buurt de laagste prijs voor zonneboilers hanteert? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend 6 offertes aan van specialisten in uw regio. De offertes heeft u al binnen 2 werkdagen in huis. Wij zorgen dat uw aanvraag bij betrouwbare en professionele bedrijven terecht komt waardoor u altijd het beste aanbod krijgt van lokale specialisten. Zo profiteert u niet alleen van de voordeligste specialist, maar ook van de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Zonneboiler prijs offerte