Premie zonneboiler

Met een zonneboiler lever u een positieve bijdrage aan het milieu en aan uw bankrekening. Maar wist u dat u met een premie voor een zonneboiler tot wel 50% bespaart op uw zonneboiler? Benieuwd wat de premie inhoudt en of u in aanmerking komt voor een premie voor een zonneboiler? U ontdekt het hier.

Prijzen zonneboiler

Voordat we u informatie geven over de premie bij een zonneboiler is het is belangrijk dat u een compleet overzicht heeft van de gemiddelde prijzen van zonneboilers. De prijs hangt sterk af van de inhoud van de boiler en het aantal zonnecollectoren. Hieronder ziet u een overzicht met de gemiddelde prijzen per huishouden.

Aantal personen huishoudenSoort zonneboilerGem. prijs (inclusief installatie en btw)Jaarlijkse besparing
1 - 21 collector, boiler 100 liter€ 2.700€ 100
3 - 41 collector, boiler 150 liter€ 3.800€ 130
5 - 62 collectoren, boiler 250 liter€ 4.900€ 160
6+3 collectoren, boiler 350 liter€ 6.000€ 190

Stel, u woont samen met uw partner (zonder kinderen), dan is het voldoende om met één zonnecollector een vat van 100 liter te verwarmen. Waarom 100 liter? Gemiddeld verbruikt één gezinslid 40 tot 50 liter water per dag, dus met een boiler van 100 liter bent u altijd verzekerd van een heerlijke warme douche in de vroege morgen. De gemiddelde prijs inclusief btw en installatie voor deze installatie is € 2.700. Bij deze investering hoort een jaarlijkse besparing van € 100. Wij horen u denken, een zonneboiler is niet een investering die ik snel heb terugverdiend. Weet u dat u met een premie voor een zonneboiler 50% bespaart? Dan heeft een zonneboiler een veel kortere terugverdientijd. Zonder een premie bent u al snel 30 jaar verder voordat u uw zonneboiler heeft terugverdiend, maar met een premie dus 15 jaar. De levensduur van een zonneboiler is zo’n 25 tot 30 jaar. Buiten uw financiële besparing bent u goed bezig voor het milieu.

Premie zonneboiler

Vraag offertes aan voor een financieel voordeel

De aanschafprijs van uw zonneboiler is van meerdere factoren afhankelijk en dus niet alleen van de inhoud van uw zonneboiler en het aantal zonnecollectoren. Met een premie voor een zonneboiler bespaart u al, maar wij weten nog een manier hoe u tot wel 40% bespaart op uw zonneboiler. Benieuwd hoe dat mogelijk is? Dat is eenvoudig, door het vergelijken van offertes. De ervaring heeft geleerd dat het prijsverschil tussen de specialisten oploopt tot wel 40%. Vergelijk daarom eerst meerdere offertes voordat u besluit om op het aanbod van een specialist in te gaan. Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van maximaal 6 specialisten in uw regio. U ontvangt binnen 2 werkdagen de offertes in uw mailbox en gaat direct van start met het vergelijken. Het invullen van de offerteaanvraag kost slechts 2 minuten van uw tijd. Vergelijk vooraf de prijzen en weet zeker dat u met de voordeligste specialist in zee gaat.

Waarom een premie voor een zonneboiler?

Met een premie voor een zonneboiler gaat u tot maximaal 50 % besparen op uw zonneboiler. Deze heeft voor u een financiële bijdrage, waar u voordeel uit gaat halen. Maar het heeft voor iedereen een voordeel dat het een bijdrage levert aan het milieu. Daarom wilt de regering u tegemoet komen, zij hebben immers ook voordeel aan een beter milieu. Zij bieden een premie voor mensen die investeren in een beter en schoner milieu. Zo worden de inwoners van België gestimuleerd om te investeren in een zonneboiler, en levert België als geheel een bijdrage aan een schoner leefmilieu.

Premie zonneboiler, wat krijgt u ervoor terug?

Stel, u heeft een gezin bestaande uit 3 tot 4 personen. Dan raden wij u aan om een 150 liter boiler te kiezen die verwarmd wordt door één collector. Dit brengt een investering van € 3.800 met zich mee. De jaarlijkse besparing ligt rond de € 130. U hoeft geen rekenwonder te zijn om te realiseren dat het lang duurt voordat u uw installatie heeft terugverdiend. Een premie voor zonneboilers halveert deze terugverdientijd. Bijvoorbeeld, bij een investering voor een 3-4 persoonshuishouden is de terugverdientijd zonder premie 29,2 jaar. Met een premie voor zonneboiler is dit nog 14,6 jaar.Zo wordt de investering gelijk een stuk interessanter. Het geld dat u bespaart heeft door gebruik te maken van de premie voor een zonneboiler kunt u voor vele leuke activiteiten of spullen gebruiken, denk bijvoorbeeld aan een zwembad voor de kids, met warm water gevuld met behulp van uw eigen zonneboiler.

Terugverdientijd van de zonneboiler

Verdien uw zonneboiler nog sneller terug door aanspraak te maken op een premie voor uw zonneboiler. Door aanspraak te maken op een premie voor een zonneboiler wordt de terugverdientijd van uw investering gehalveerd. Zonder een premie voor een zonneboiler is de terugverdientijd al snel 30 jaar. Met een premie voor een zonneboiler wordt deze misschien wel gehalveerd. Zo wordt de terugverdientijd voor uw zonneboiler nog maar 15 jaar. Hierna gaat u, door de lange levensduur (30 jaar) nog minstens 15 jaar jaarlijks minimaal € 100 besparen. U weet vast een goede bestemming voor dit bespaarde geld. Om het voor u overzichtelijk te maken hebben we een overzicht gemaakt waar de terugverdientijd eenvoudig in is af te lezen.

Aantal personen huishoudenGem. prijs zonneboiler (inclusief installatie en btw)Terugverdientijd in jaren, (inclusief premie voor 50% op de aanschafprijs)
1 - 2€ 2.70013,5 jaar
3 - 4€ 3.80014,5 jaar
5 - 6€ 4.90015,5 jaar
6+€ 6.00016 jaar

Voorwaarden

Natuurlijk is zo’n premie voor een zonneboiler heel fijn, maar waar moet u aan voldoen om in aanmerking te komen voor een premie voor een zonneboiler?

Een aannemer dient de zonneboiler te plaatsen en u een factuur te sturen.
De datum op uw eindfactuur is bepalend, heeft u meerdere facturen ontvangen? Dan is de eindfactuur bepalend. Met een eindfactuur van 2014 heeft u recht op de premie van 2014 en met een eindfactuur van 2015 heeft u recht op de premie van 2015.
Voor de premie bij een zonneboiler geldt dat uw woning uiterlijk 31 december 2013 werd aangesloten op het elektriciteitsnet, of op 1 januari 2014, indien de bouwaanvraag wel is ingediend voor 31 december 2013.
De facturen moeten uiterlijk 12 maanden na de factuurdatum bij de netbeheerder zijn ingediend..
De premie voor de zonneboiler geldt alleen voor zonneboilers die sanitair warm water maken, eventueel ook in combinatie met woningverwarming. Zwembadverwarming komt hier dus niet voor in aanmerking.

Check of u in aanmerking komt voor een premie bij een zonneboiler op de premiezoeker.

Premie zonneboiler berekenen

Hoeveel bedraagt de premie voor zonneboilers?

De premie voor zonneboilers is gebonden aan verschillende maxima. Hieronder ziet u in één oogopslag hoe de premie is opgebouwd.

Premie zonneboilerMaxima
€ 550 per m²- maximale bedrag is € 2.750 per geplaatste installatie

- maximaal 50% van het factuurbedrag

Gemiddeld hebben zonnecollectoren een afmeting tussen de 2,5 m² en de 5,5 m². Indien u kiest voor een zonneboiler systeem met een boiler van 100 liter en 1 zonnecollector die een afmeting heeft van 3 m² zou u een premie voor de zonneboiler krijgen van € 1.650. Doordat u maximaal 50% van het factuurbedrag terugkrijgt en de gemiddelde aanschafprijs € 2.700 is, krijgt u dus € 1.350 als premie voor de zonneboiler. Zo is er een win-win situatie ontstaan voor het milieu en uw bankrekening.

Wilt u maximaal besparen?

Door aanspraak te doen op een premie voor een zonneboiler is het mogelijk om een zonneboiler voordelig aan te schaffen. Maar wilt u het onderste uit de kan halen en zo voordelig mogelijk uit zijn? Vergelijk dan de prijzen van verschillende specialisten. Wist u dat het prijsverschil tussen de specialisten oploopt tot wel 40%? Dit percentage baseren wij op de ervaring van de mensen u voor zijn geweest. Vergelijk dus voordat u een definitieve keuze maakt eerst de prijzen. Vraag hier met één aanvraag offertes aan van tot wel 6 zonneboiler specialisten in uw regio. Deze offertes ontvangt u binnen 2 werkdagen in uw mailbox. Vergelijk de offertes en voorkom dat u te veel betaalt. Zit de juiste specialist er toch niet bij? Geen punt, de offerteaanvraag is geheel gratis en vrijblijvend. Vraag nu offertes aan en start vandaag nog met geld besparen.

Premie zonneboiler offerte