Zonne-energie

Gelukkig blijft de zon altijd schijnen. Vindt u niet dat we hier wat meer gebruik van moeten maken? Zonne-energie biedt u veel voordelen, door slim gebruik te maken van deze voordelen wordt uw bankrekening er door aangevuld en wordt er gezorgd voor een schoner milieu. Ontdek hier wat zonne-energie voor kan betekenen.

Zonne energie

Zonnepanelen

Zonnepanelen maken optimaal gebruik van zonne-energie. Door zonlicht op te vangen wordt het zonlicht omgezet in energie. De prijs van zonnepanelen hangt af van het aantal panelen dat u wilt aanschaffen. Hieronder ziet u in één overzicht de gemiddelde prijs en de gemiddelde besparing van zonnepanelen per huishouden.

Aantal personen
huishouden
Gem. Elekt. verbruik per jaar in kWhWp dat nodig is om het verbruik te dekken ( kWh / 0,85)Aantal panelen ( 260 Wp per paneel) Gemiddelde prijs (inclusief omvormer - installatie - btw)Gemiddelde besparing per jaar
12.5003.00012€ 6.100€ 625
2
3.0003.50014€ 7.400€ 750
33.5004.10016€ 8.800€ 875
44.0004.70018€ 9.500€ 1.000
54.5005.30021€ 10.900€ 1.125
65.0005.90023€ 11.800€ 1.250

Hoeveel zonnepanelen u nodig heeft is afhankelijk van uw jaarlijkse elektriciteitsverbruik. Stel, u heeft een gemiddeld Vlaams huishouden bestaande uit 2 volwassenen en 1 kind. Dan heeft u een elektriciteitsverbruik van gemiddeld 3.500 kWh. Helaas schijnt in België niet altijd de zon en hebben we regelmatig te maken met bewoking en regen. Door deze regen is het gemiddelde rendement van zonnepanelen 85%. Doordat het rendement niet 100% is heeft u meer capaciteit van uw zonnepanelen nodig dan uw daadwerkelijke elektriciteitsverbruik. Bij een elektriciteitsverbruik van 3.500 kWh hoort dus 4.100 Wp aan vermogen van zonnepanelen. De gemiddelde prijs hiervoor is € 8.800. Met een jaarlijkse besparing van € 875 heeft u in ongeveer 10 jaar uw investering terugverdiend. De zonnepanelen gaan minstens 25 jaar mee, waardoor u nog zeker 15 jaar gaat profiteren van uw jaarlijkse besparing. Een eenvoudige rekensom laat zien dat u dus nog minstens € 13.000 gaat besparen.

Mogelijkheden van zonnepanelen

Met het bespaarde geld heeft u de mogelijkheid om een nieuwe auto kunnen kopen, of wilt u er lekker even een weekje tussenuit? Ga slim om met zonne-energie en ervaar wat het voor u gaat betekenen. Benieuwd naar uw mogelijkheden? Vraag hier nu gratis en vrijblijvend tot maximaal 6 zonnepaneel offertes aan van specialisten bij u in de buurt. Binnen 2 minuten heeft u uw aanvraag voltooid waarna deze naar maximaal 6 verschillende zonnepaneel specialisten wordt verstuurd. Vervolgens sturen zij u binnen 2 werkdagen een offerte op maat. Door goed te vergelijken bespaart u tot 40% op uw zonnepanelen. Waar is deze 40% op gebaseerd? Op de ervaring van mensen die hier voor u een offerteaanvraag hebben gedaan. Zij hebben ervaren dat ze tot wel 40% hebben bespaard op hun zonnepanelen door het vergelijken van offertes. Zo eenvoudig is besparen nog nooit geweest.

Toepassing van zonne-energie

We worden er altijd blij van, de eerste zonnestralen. Elk jaar is het weer een fijn gevoel als de zonnige warme dagen er weer aan komen. Dit is al jaren het geval en zal altijd blijven. Doordat zonne-energie onuitputtelijk is, in tegenstelling tot fossiele brandstoffen, moeten we de zonne-energie meer gaan gebruiken. Dit gebeurt op 2 manieren:

  • zonne-energie voor elektriciteit
  • zonne-energie voor warm water

Zonne energie dak

Zonne-energie voor elektriciteit

Hoe maken zonnepanelen gebruik van zonne-energie? Door de zonnepanelen op uw dak te laten plaatsen richting de zon vangen ze vele zonnestralen op. Het opgevangen zonlicht wordt in de omvormer omgezet naar bruikbare elektriciteit. Zonnepanelen hebben niet de zonnestralen zelf nodig maar het zonlicht. Zo wordt er namelijk ook op bewolkte dagen gebruik gemaakt van zonne-energie. Door deze bewolkte dagen gaan we echter niet uit van 100% rendement. Een realistischer rendement is 85%, hierbij is rekening gehouden met de bewolkte dagen en de lichtintensiteit. Door gebruik te maken van zonne-energie bent u milieu en financieel verantwoord bezig. De gemiddelde terugverdientijd is 8 tot 10 jaar. Aangezien de zonnepanelen een levensduur hebben van minstens 25 jaar gaat u nog zeker 15 jaar besparen op uw energierekening. Het is natuurlijk leuker om uw geld uit te geven aan andere dingen dan aan uw energieleverancier.

Zonne-energie voor warm water

Zonne-energie wordt voor meer doeleinden gebruikt dan het opwekken van groene stroom. Het is ook mogelijk om water te verwarmen door middel van zonne-energie. Daarvoor zijn zonneboilers uitgevonden. Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector, een naverwarmer en een voorraadvat. Net zoals zonnepanelen wordt een zonnecollector ook op het dak geplaatst. In de zonnecollector lopen buizen met vloeistof die door de zonne-energie opgewarmd worden. Vervolgens gaat de vloeistof via leidingen richting het voorraadvat om daar de warmte af te geven. Daarna gaat de vloeistof weer terug naar de zonnecollector om dit proces te herhalen. Houdt u van een warme douche en bent u bang dat het water niet de gewenste temperatuur gaat halen? Het water in het voorraadvat bereikt een temperatuur van 60 graden celcius, aannemelijk is dat dit meer dan genoeg moet zijn voor een lekkere warme douche. Deze temperatuur wordt behaald vanaf maart tot en met oktober, in de andere maanden heeft de zonneboiler hulp nodig van een naverwarmer. Een naverwarmer is gewoon uw huidige cv-ketel. Met een zonneboilercombi wordt niet alleen het tapwater verwarmd, maar ook uw woning wordt bij deze variant verwarmd. Door gebruik te maken van zonne-energie bent u milieubewust bezig. U vindt het toch ook een fijn idee dat uw kinderen en kleinkinderen opgroeien in een schone gezonde wereld? Door gebruik te maken zonne-energie draagt u persoonlijk bij aan een schoner milieu.

Zonne-energie voor u?

Nu u zich heeft verdiept in zonne-energie wilt u vast weten wat het exacte prijskaartje is om gebruik te maken van zonne-energie? Daar komt u maar op één manier achter: het aanvragen van offertes. De vele zonnepaneel specialisten zijn waarschijnlijk niet op 2 handen te tellen. Al deze verschillende specialisten hanteren eigen prijzen. Als u niet te veel wilt betalen doet u er goed aan om offertes van deze specialisten te vergelijken. Wij bieden u graag deze mogelijkheid. Vraag hier nu gratis en vrijblijvend maximaal 6 offertes aan bij specialisten in uw regio. Het aanvragen is zo gedaan, u vult uw postcode en de taakomschrijving in op het offerteformulier en u ontvangt vervolgens binnen 2 werkdagen de offertes in uw mailbox. Door gebruik te maken van zonne-energie gaat u al besparen, maar wist u dat u door offertes te vergelijken nog eens extra gaat besparen op uw zonnepanelen of zonneboiler? De ervaringen van mensen die u voor gingen liegen er niet om, zij zagen dat het prijsverschil tussen de verschillende specialisten oploopt tot maximaal 40%. Waarom zou u meer betalen dan nodig is?

Zonne energie offerte